Naša ponuka služby odkôstkovania a pasírovania ovocia
Odkôstkovanie a pasírovanie ovocia
Kôstkoviny, ako sú slivky, čerešne, broskyne, marhule, je nutné pred spracovaním na ovocné šťavy odkôstkovať a drobné ovocie, ako sú jahody, maliny, ríbezle, je zas potrebné prepasírovať na jemnú dreň. Pre tieto účely je naša linka vybavená odkôstkovacím zariadením, v ktorom sa kôstkoviny na väčších sitách odkôstkujú ako medziprodukt, z ktorého sa následne vyrobí ovocná šťava. Bobuľoviny sa na menších sitách pasírujú za účelom výroby jemnej drene, ktorú je však škoda lisovať, a preto sa dá využiť ako príchuť do dreňových nápojov, prípadne zapasterizovanú zabaliť ako pyré, ktorá slúži ako polotovar na výrobu džemov, dreňových nápojov, detskej výživy a množstva iných výrobkov. Okrem toho, znalci kvalitných destilátov dozaista ocenia taký destilát, ktorý je starostlivo vyrobený z čerstvo odkôstkovaného ovocia.
Podmienky odkôstkovania a pasírovania ovocia
je nutné si telefonicky dohodnúť a zarezervovať vopred termín na 042 20 21 228
ovocie je nutné priviesť v bedničkách, sudoch alebo vo vreciach
ovocie musí byť už prebraté a zbavené hnilých častí; ovocie musí byť pripravené na spracovanie
ovocie pred spracovaním umyjeme u nás
minimálne množstvo ovocia na odkôstkovanie alebo pasírovanie je 300kg
výrobok bude spasterizovaný a zabalený v 5 l "Bag in Box" baleniach
v prípade odkôstkovania za účelom výroby kvasu sa výrobok nepasterizuje, ale plní do sudov zákazníka
výťažnosť je cca 85-95% v závislosti od druhu ovocia
Cenník pre jednotlivcov a domácnosti
1 Liter - 0,85 € bez DPH Výroba pasterizovaného pyré z Vášho prineseného ovocia, (malina,ríbezľa,josta, egreš, marhuľa,slivka, čerešňa) V cene nie je zahrnutý BIB obal. Minimálny objem pre spustenie výroby pasterizovaného pyré je 300 kg
Odkôstkovanie alebo pasírovanie bez pasterizácie
1 kg - 0,25 € bez DPH - Cena odkôstkovania alebo pasírovania za 1kg Vami privezeného ovocia (slivky, marhule, broskyne, čerešne,malina,josta,egreš,jahoda,ríbezľa) Minimálny objem pre spustnie odkôstkovačky je 200 kg
Cenník pre podnikateľské subjekty v oblasti pestovania ovocia